• Grund­läggande utbildning (åk. 3-6)

Lär dig mer om inlärningsmiljön Filla&Rilla på ITK-konferensen i Tavastehus 20–22.3.2019

Behöver du nya idéer för trygg cykling? Inlärningsmiljön Filla&Rilla ger nya insikter, inspiration och glädje i cykelfostran.

Filla&Rilla är en webbläsarbaserad inlärningsmiljö för elever i årskurserna 3–6 som skapats och upprätthålls av Trafikskyddet. Med hjälp av inlärningsmiljön kan man på ett enkelt och roligt sätt lära ut färdigheter som är viktiga för trygg cykling.

Uppgifterna i inlärningsmiljön stärker elevernas kunskap om regler, förståelse för betydelsen av interaktion i trafiken samt förmåga att göra trygga val. I Filla&Rilla använder man också en virtuell värld, där man i synnerhet övar på att göra observationer. Filla&Rilla är gratis för skolorna att använda. Inlärningsmiljön finns på adressen fillarilla.fi.

I år har du också möjlighet att bekanta dig med inlärningsmiljön Filla&Rilla under konferensen Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK), som ordnas i Karlberg i Tavastehus 20–22.3.2019. ITK-konferensen är Finlands största evenemang på temat digital utbildning och inlärning.

Filla&Rilla deltar i konferensen med följande program:

Arbetsseminarium på temat ”Kan man lära sig att cykla säkert i en digital inlärningsmiljö?” 20.3.2019

Detta arbetsseminarium, som är riktat till alla som är intresserade av de nya vindarna inom cykelfostran, erbjuder möjlighet att bekanta sig med inlärningsmiljön i praktiken. Tillsammans med de övriga deltagarna får man diskutera hur inlärningsmiljön skulle kunna användas som en del av skolornas trafikfostransarbete.

För deltagande i det avgiftsfria arbetsseminariet krävs en separat anmälning via följande länk: https://ohjelma.itk-konferenssi.fi/event/voiko-turvallista-pyorailya-harjoitella-digitaalisessa-oppimisymparistossa-100/register

Filla&Rilla presenterar sig i monter nr 215 på konferensens utställningsavdelning 21–22.3. Läs mer om utställningen: www.itk-nayttely.fi/

Välkommen att lära dig mer!

ITK-konferensen samlar årligen nästan 2 000 lärare, rektorer, experter inom undervisningsteknologi, forskare, beslutsfattare, studerande och andra intresserade. Evenemanget ordnas i år för 30:e gången.  Läs mer om evenemanget: https://itk-konferenssi.fi/