Inspelningen av webbseminariet ”Ideoita liikennekasvatukseen” finns nu på nätet

  • Hur kan man inkludera teman för trafikfostran i undervisningen i de olika läroämnena?
  • Vilka pedagogiska metoder kan man utnyttja i trafikfostran?

    

  Under den nationella trafiksäkerhetsveckan ordnade Trafikskyddet ett webbseminarium för lärare och andra som arbetar med barn och unga. Temat för webbseminariet var s.k. pedagogik med kamerapenna (kamerakynän pedagogiikka) i trafikfostran samt tips om aktiviteter för elever i olika åldrar.

  Det första inlägget på webbseminariet ger lärarna grundläggande information om pedagogiken med kamerapenna, där videoinspelning används som ett verktyg för elevens tänkande och inlärning. Med hjälp av metoden kan man undersöka och åskådliggöra saker och ting och öva interaktion. Under inlägget introducerar experten Pauliina Venho åhörarna i kamerapennans pedagogiska dimensioner samt arbetet med elever i olika åldrar.

  Under det andra inlägget på webbseminariet presenterar Trafikskyddets planerare Eeva-Liisa Markkanen olika uppgifter avsedda för olika årskurser, med hjälp av vilka man kan stödja elevernas färdigheter i säker gång och cykling. Uppgifterna fokuserar speciellt på positiv interaktion samt bedömning av det egna beteendets effekter när man går eller cyklar.

  Inspelningen av webbseminariet samt presentationsmaterialet finns på adressen www.liikenneturva.fi/opewebinaari. (på finska)

  Vi skulle gärna vilja höra vad du tycker om webbseminariet. Vi utnyttjar responsen när vi planerar kommande webbseminarier. Ge respons. (på finska)