• Varhais­kasvatus

Varhaiskasvattajat suosittelevat Liikenneturvan verkko-oppimisympäristöä kollegoilleen

Viime vuonna suunniteltu ja tuotettu Liikenneturvan verkko-oppimisympäristö varhaiskasvattajille on ollut markkinoinnissa kohta vuoden ajan. Oppimisympäristön kurssille on osallistunut yli 300 varhaiskasvattajaa ja heiltä saatu palaute on ollut erinomaista.

Varhaiskasvattajat ovat Liikenneturvalle tärkeä kohderyhmä. Haluamme tavoittaa yhä useampia varhaiskasvattajia ja tarjota heille vaikuttavia koulutuksia. Digitaalisuus on tarjonnut tähän uusia mahdollisuuksia.

Varhaiskasvattajille suunnatun oppimisympäristön liikennekasvatussisällöt ja tehtävät ovat varhaiskasvatuksen arkeen nivoutuvia. Kurssin päätteeksi osallistujat saavat käyttöönsä materiaalipankin arjen työn tueksi.

Tavoitteenamme on, että varhaiskasvattajat toteuttavat laadukasta liikenneturvallisuuskasvatusta ja heillä on parhaat mahdolliset edellytykset tukea myös huoltajia liikennekasvatustyössä.

Kokemuksia vuodelta 2022

Uutta oppimisympäristöä on vuoden 2022 aikana käyttänyt jo yli 300 varhaiskasvattajaa yli 50 kunnasta.  Oppimisympäristön verkkokurssista saatu palaute on ollut erinomaista. Eräs kurssin käynyt kirjoitti:

Kurssi oli tiivis, mutta täyttä asiaa ja toteutus mukava. Tehtävät, videot, lisämateriaalit ja tekstit sujuivat jouhevasti eteenpäin ja tiedonnälkä vei mukavasti tehtävästä seuraavaan. Meni pari tuntinen näiden parissa nopeasti. Hienoa oli, että kurssi oli selvästi räätälöity oikein kohdeyleisölle.

Verkkokurssin päätteeksi kysymme myös osallistujilta, suosittelisivatko he koulutusta kollegalleen. Kuten alla olevasta kaaviosta näkee vuonna 2022 kertyneiden tulosten osalta, kurssia suositteli vahvasti suurin osa koulutuksen käyneistä.

Rekisteröityminen oppimisympäristöön

Varhaiskasvattajat saavat rekisteröitymislinkin oppimisympäristöön lähimmästä Liikenneturvan aluetoimipisteestä:

liikenneturva.fi/yhteystiedot

Kurssille voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta, ja kurssin sisältöihin voi syventyä haluamassaan järjestyksessä. Osallistuminen on varhaiskasvattajille maksutonta.

Kurssin työmäärä on noin kaksi tuntia ja suorituksesta saa todistuksen.

Varhaiskasvattaja: tervetuloa mukaan verkko-oppimisympäristömme kurssille!