• Perusopetus (luokat 3-6)

Liikenneturvan pyöräilyturvallisuutta edistävä Filla&Rilla päivitetty

Liikenneturva tarjoaa tukea lasten liikennekasvatukseen 3.–6.-luokkalaisille suunnatulla ilmaisella digitaalisella oppimisympäristöllä Filla&Rillalla, jonka tavoitteena on edistää lasten pyöräily- ja liikenneturvallisuutta. Hyödynnä päivitettyä Filla&Rillaa liikennekasvatuksen tukena.  

Liikenneturvan Filla&Rilla on päivitetty uuden tieliikennelain mukaiseksi kesällä 2022. Päivitykset koskevat vain Filla&Rillan sisältöjä, oppimisympäristö toimii samalla tavalla kuin ennenkin. 

Filla&Rilla tukee pyöräilykasvatusta pelillisellä materiaalilla pyöräilyyn liittyviä tietoja, taitoja ja asenteita kehittäen. Tavoitteena on, että digitaalisessa oppimisympäristössä opitut tiedot ja taidot viedään käytäntöön liikenteeseen. Filla&Rilla toimii Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisena työkaluna opettajille suunnitelmallisen ja pitkäjänteisen liikenne- ja pyöräilykasvatuksen tukemisessa.

Materiaalia opettajille

Oppimisympäristön lisäksi Filla&Rillan sivuilta löytyy lisämateriaalia opettajille oppimisympäristön käytön oheen. Voit käydä tutustumassa Filla&Rillaan ja materiaaleihin osoitteessa www.fillarilla.fi.

Liikenneturvan maksuttomat opetusmateriaalit löydät osoitteesta liikenneturva.fi/opetusmateriaalit.

Lähimmästä aluetoimispisteestä voit myös kysyä maksutonta pyöräilykasvatuksen koulutusta opettajille liikenneturva.fi/yhteystiedot.