• Perusopetus (luokat 3-6)
  • Perusopetus (luokat 7-9)

Toimintavinkkejä liikennekasvatukseen

Liikenneturvan verkkosivuilta löytyy selkeät video-ohjeet Liikennemerkkibongaukseen ja Mikä kulkumuoto olen? -tehtävään.

Liikennemerkkibongaus

Liikennemerkkibongauksessa havainnoidaan liikennemerkkejä todellisessa liikenneympäristössä ja pohditaan yhdessä liikenteenohjauksen merkitystä tienkäyttäjille.

Tehtävä sopii hyvin alakoululaisille. Tärkeää on huolehtia, että merkkien kirjaaminen tapahtuu turvallisessa paikassa pysähtyneenä. Käy katsomassa video-ohjeet Liikenneturvan sivulta, ja lähde tekemään havaintoja liikennemerkeistä oppilaittesi kanssa.

Mikä kulkumuoto olen?

Mikä kulkumuoto olen? -harjoituksessa tutustutaan pelinomaisesti erilaisiin liikenteen kulkumuotoihin ja niiden sääntöihin. Harjoitus nostaa esiin, että kulkumuodosta riippumatta olemme ihmisiä, emme vain kasvottomia ajoneuvon kuljettajia tai jalankulkijoita.

Tehtävä sopii niin ala- kuin yläkoululaisille. Käsiteltäviä kulkumuotoja voi vaihdella oppilaiden iän ja heidän käyttämiensä kulkumuotojen mukaan. Käy katsomassa video-ohjeet Liikenneturvan sivulta ja toteuta harjoitus oppilaittesi kanssa.