• Varhais­kasvatus

Varhaiskasvattajien koulutuksia järjestetään digitaalisesti

Liikenneturvalla on pitkät perinteet varhaiskasvatuksen henkilöstölle pidetyistä koulutuksista. Niitä on aiemmin pidetty muun muassa varhaiskasvatussuunnitelman uudistuessa päiväkotikohtaisesti sekä seudullisesti. Koulutukset ovat saaneet lämpimän vastaanoton ja koulutusten sisällöt toimintavinkkeineen on koettu tarpeellisiksi.

Kuluneena syksynä varhaiskasvattajien koulutuksia pilotoitiin koronapandemian takia etänä. Koulutukset toteutettiin avoimina Teams-koulutuksina kolmen maakunnan alueella: Etelä-Savossa, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa. Ilman ennakkoilmoittautumisia toteutetuilla koulutuksilla haluttiin mahdollistaa koulutukseen osallistuminen matalalla kynnyksellä, vaikka kesken työpäivän työtilanteen niin salliessa. Koulutuksia tukee verkkosivu, jonne on koottu mm. toimintavinkkien tarkemmat toteutusohjeet.

Ensimmäisistä Teams-koulutuksista saadut palautteet ovat erittäin positiivisia. Koulutukseen osallistuneet ovat kommentoineet osallistumaansa koulutusta mm. seuraavasti:

”Aion viedä asiaa eteenpäin työntekijöiden tasolle!”

”Oikein tehokas täsmäisku ja hyvä, että on useampi tilaisuus!”

”Todella hyvää ja tärkeää asiaa lasten kuljettamisesta.”

”Muistutus siitä, että materiaalia liikennekasvatukseen on saatavissa. Mm. mittataulukon päiväkodin eteiseen saimme tilattua koulutuksen aikana, mikä oli aivan mahtavaa.”

”Oli helppo osallistua. Pystyin osallistumaan luentoon työpaikaltani.”

Koulutusten sisältöä ja toteutustapaa kehitetään edelleen. Uusia koulutuksia on luvassa vuoden 2020 lopulla ja ensi vuonna.

Lisätietoja:


Eini Karvonen, Mikkelin yhteyspäällikkö
eini.karvonen@liikenneturva.fi
020 7282 395


Tarja Korhonen, Kouvolan yhteyspäällikkö
tarja.korhonen@liikenneturva.fi
020 7282 369