• Perusopetus (luokat 3-6)

Liikenneturva haastaa koulut mukaan edistämään lasten turvallista pyöräilyä

Alkusyksy on hyvää aikaa turvallisen pyöräilyn käsittelyyn kouluissa. Suunnitelmallisen pyöräilykasvatuksen tukena kannattaa hyödyntää Liikenneturvan verkko-oppimisalustaa Filla&Rillaa. Tekemämme kyselyn mukaan sen käyttöä suosittelisi kollegalleen lähes jokainen opettaja!

Filla&Rilla on 3.–6. luokkalaisille suunnattu ilmainen oppimisympäristö turvallisen pyöräilyn oppimiseen. Eri ikäryhmille suunnatut tasot tekevät pyöräilykasvatuksesta suunnitelmallista.

Filla&Rillan tehtävien aiheina ovat esimerkiksi sääntötuntemus, turvavarusteiden asianmukainen käyttö sekä ennakointi- ja vuorovaikutustaidot liikenteessä. Oppimisympäristöstä ladattavat todistukset ohjaavat harjoittelemaan teemaan liittyviä asioita myös todellisessa liikenneympäristössä.

Löydät Filla&Rillan sivustolta fillarilla.fi. Sen ruotsinkielinen käännös valmistuu vuodeksi 2021.

Oletko jo ilmoittanut luokkasi mukaan Filla&Rilla-haasteeseen?

Huhtikuussa käynnistyneessä Filla&Rilla-haasteessa on mukana luokkia jo noin 150 eri kunnasta!

Haastekampanjan aikana Liikenneturva järjestää arpajaiset Filla&Rillaa käyttävien luokkien kesken kuukausittain. Niissä on mahdollisuus voittaa pyörän etu- ja takavalot kaikille luokan oppilaille.

Lisäksi jokainen luokkansa haasteeseen ilmoittanut opettaja saa paluupostissa Filla&Rilla-julisteen luokan seinälle laitettavaksi. Postipaketista löytyvät myös kortit pyörän ja kypärän kunnon tarkistamiseksi kaikille luokan oppilaille.

Tutustu haasteeseen, ota Filla&Rilla käyttöön ja ilmoita oma luokkasi mukaan.

Vastaa kyselyyn ja voita pyöränvaloja!

Keräämme opettajien kokemuksia Filla&Rillan käytöstä lyhyellä kyselyllä. Vastauksia hyödyntämällä voimme kehittää Filla&Rillaa entistä paremmaksi. Arvomme myös vastanneiden kesken kymmenen pyöränvalopakettia! 

Mukavaa pyöräilysyksyä!