Tieliikennelaki uudistui – maksuton täydennyskoulutus opettajille

  Koronatilanteen vuoksi Liikenneturvan koulutuskiertue opettajille toteutetaan etäyhteyden sekä verkosta löytyvien luentotallenteiden välityksellä. Koulutus on suunnattu ala- ja yläkoulujen opettajille sekä toisen asteen oppilaitosten opettajille ja muille kasvatusalan työntekijöille.

  Verkkokoulutus tarjoaa mahdollisuuden päivittää liikennesääntötuntemuksensa sekä täydentää liikennekasvatuksen osaamistaan. Koulutus tarjoaa myös uutta tietoa tarkkaavaisuudesta ja oppimisesta. 

  Käytännönläheinen koulutus koostuu kolmesta osasta:  

  1. Teams-kokouksena toteutettavassa luento-osuudessa käsitellään tieliikennelain uudistusta sekä liikennekasvatuksen pedagogiikkaa. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä Liikenneturvan asiantuntijoille.
  2. Koulutuksen verkkosivuille tulee katsottavaksi haastattelutallenteita, joissa käsitellään aivoihin ja oppimiseen liittyvää uutta tutkimustietoa.
   • Tutkija ja fysiikan lehtori Hannu Moilanen tuo uutta tietoa toiminnallisuuden vaikutuksesta oppimiseen.
   • Nuorisolääkäri Silja Kosola tuo uutta tietoa kehittyvistä aivoista ja älylaitteista. 
  3. Koulutuksen jälkeen osallistujille lähetetään sähköpostitse viisi vinkkiviestiä vuodenaikaan ja ajankohtaisiin teemoihin sopivista toiminnallisista liikennekasvatuksen menetelmistä. Vinkit sisältävät myös havainnollistavia videoita.  

  Koulutukseen ilmoittautuneille postitetaan kouluun myös liikennekasvatukseen ja tieliikennelakiin liittyvä materiaalipaketti, jonka avulla on helppo kertoa terveiset koulutuksesta myös muille oman koulun opettajille. 

  Tutustu koulutuskalenteriin ja ilmoittaudu mukaan täältä.