• Perusopetus (luokat 3-6)

Pyöräilysäännöt haltuun koko luokalle

Liikenneturva haastaa koulut mukaan edistämään lasten turvallista pyöräilyä. Selainpohjaisella ja ilmaisella oppimisympäristöllä Filla&Rillalla pyöräilykasvatus onnistuu helposti, vaikkei luokkahuoneissa istutakaan fyysisesti. Haastekampanjan aikana Liikenneturva arpoo Filla&Rillaa käyttävien luokkien kesken palkintoja kuukausittain.

Kotien lisäksi kouluilla on tärkeä rooli lasten ja nuorten liikennekasvatuksessa. Pyöräilykauden vilkastuessa nyt on osuva aika kerrata turvallisen pyöräilyn aakkosia. Poikkeustilankin aikana koululaiset voivat opiskella turvallista pyöräilyä Liikenneturvan 3.–6.-luokkalaisille suunnatun ilmaisen oppimisympäristön avulla. Filla&Rilla on selainpohjainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Tehtävät toimivat myös mobiililaitteilla.

”Filla&Rillan käyttäminen on oppilaille erittäin helppoa ja sen voi mainiosti ottaa käyttöön etäopiskelussa. Kannustaaksemme opettajia kokeilemaan Filla&Rillaa, olemme Liikenneturvassa järjestäneet pienen haastekampanjan, johon opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan. Eli ota Filla&Rilla käyttöön luokan kanssa ja kerro siitä meille lomakkeella, niin osallistut myös luokkasi kanssa arvontaan”, kuvailee Liikenneturvan suunnittelija Ida Maasalo.

Jokainen luokkansa Filla&Rilla-haasteeseen ilmoittanut opettaja saa paluupostissa myös Filla&Rilla-julisteen sekä oppilaille pyörän ja kypärän kunnon katsastuskortit. Luokkahuoneen seinällä juliste muistuttaa pyöräilyyn liittyvistä keskeisistä asioista myös syyslukukauden alkaessa.

Tutustu haasteeseen, ota Filla&Rilla käyttöön ja ilmoita luokkasi mukaan osoitteessa www.fillarilla.fi/haaste.