Digitaalinen Filla&Rilla -oppimisympäristö pyöräilykasvatuksen tueksi uudistuu

  Filla&Rilla on Liikenneturvan toteuttama ja ylläpitämä 3.-6. -luokkalaisille suunnattu selainpohjainen oppimisympäristö. Sen avulla voit helposti ja hauskasti opettaa turvallisessa pyöräilyssä tärkeitä tietoja ja taitoja. Löydät oppimisympäristön osoitteesta www.fillarilla.fi.

  Filla&Rilla -oppimisympäristön tavoitteena on lasten turvallisen pyöräilyn edistäminen. Oppimisympäristön tehtävät vahvistavat oppilaiden sääntötuntemusta, ymmärrystä vuorovaikutuksen merkityksestä liikenteessä sekä turvallisten valintojen tekemisen taitoja. Oppimisympäristössä hyödynnetään myös virtuaalimaailmaa, jonka avulla harjoitellaan havainnointia ja ennakointia liikenteessä. VR-tehtävien tekoon tarvittavat silmikot saat tilattua maksutta lainaksi luokkaasi Liikenneturvasta.

  Filla&Rillan käyttö on kouluille maksutonta. Vielä tämän kevään ajan oppimisympäristön käyttö edellyttää sekä oppilaiden että opettajan rekisteröitymistä. Ensi syksystä alkaen pääset hyppäämään oppilaidesi kanssa Fillan ja Rillan matkaan vielä helpommin, kun oppimisympäristö muuttuu täysin avoimeksi, eikä rekisteröitymistä tai kirjautumista enää tarvita.

  Rakenne ohjaa oppimista

  Vuosi sitten käyttöön otettu Filla&Rilla uudistetaan tänä vuonna myös sisällöllisesti perustuen ensimmäisen käyttövuoden tuomaan tietoon ja opettajilta saatuun palautteeseen. Oppimisympäristön rakennetta tullaan muuttamaan niin, että se ohjaa oppilaiden oppimista entistäkin paremmin.

  Tehtävien sisältöjä selkeytetään ja hiotaan palautteeseen sekä testaukseen perustuen. Uusi rakenne tulee muodostumaan lyhyistä oppimiskokonaisuuksista, joiden suorituksista oppilaat saavat tallennettavan diplomin.

  Tutustu demotehtäviin vaikka heti

  Liikennekasvatuksessa opettajien ja vanhempien yhteistyö tuottaa todennäköisimmin parhaan mahdollisen tuloksen. Filla&Rillan käyttö tukee kasvattajien suunnitelmallista ja pitkäjänteistä liikennekasvatustyötä. Uudistuksen jälkeen entistä helppokäyttöisempi Filla&Rilla soveltuu hyvin myös kotona käytettäväksi.

  Filla&Rilla -oppimisympäristön etusivulla on jo nyt suuri määrä tutustumistehtäviä, joiden avulla voit lähteä helposti oppilaidesi kanssa harjoittelemaan turvallisessa pyöräilyssä tarvittavia taitoja. Tutustu demotehtäviin tästä.

  Tilaa uutiskirje ja pysy kartalla

  Tilaamalla Filla&Rillan oman uutiskirjeen pysyt kuulolla oppimisympäristön viimeisimmistä päivityksistä. Samalla tiedät ensimmäisten joukossa, kun uusi Filla&Rilla on käytössä! Uutiskirjeen tilauslomakkeen löydät täältä.