Ideoita liikennekasvatukseen -webinaaritallenne katsottavissa

  Liikenneturva järjesti valtakunnallisella liikenneturvallisuusviikolla opettajille sekä muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville suunnatun webinaarin, jossa teemana oli erityisesti kamerakynän pedagogiikka liikennekasvatuksessa sekä liikenneturvallisuusviikon toimintavinkit eri-ikäisille oppilaille.

  • Miten yhdistää liikennekasvatuksen teemoja osaksi eri oppiaineiden opetusta?
  • Millaisia pedagogisia menetelmiä liikennekasvatuksessa voidaan hyödyntää?

  Webinaarin ensimmäinen puheenvuoro tarjoaa opettajille perustietoja kamerakynän pedagogiikasta, jossa videokuvaamista käytetään oppilaan ajattelun ja oppimisen välineenä: kuvaamalla tutkitaan, havainnollistetaan ja ollaan vuorovaikutuksessa. Puheenvuorossa asiantuntija Pauliina Venho johdattelee kamerakynän pedagogisiin ulottuvuuksiin sekä työskentelyn toteuttamiseen eri-ikäisten oppilaiden kanssa.

  Webinaarin toisessa puheenvuorossa Liikenneturvan suunnittelija Eeva-Liisa Markkanen esittelee eri luokka-asteille suunnattuja toiminnallisia tehtäviä, joiden avulla tuetaan oppilaiden turvallisen kävelyn ja pyöräilyn taitoja. Tehtävissä kiinnitetään erityisesti huomiota myönteiseen vuorovaikutukseen sekä oman toiminnan vaikutusten arviointiin jalan ja pyörällä liikuttaessa.

  Webinaarin tallenne sekä webinaarissa käytetty esitysmateriaali on katsottavissa osoitteessa www.liikenneturva.fi/opewebinaari

  Kuulisimme mielellämme palautettasi webinaarista. Hyödynnämme palautteita tulevia webinaareja suunnitellessamme. Kerro mielipiteesi tästä.