Hei opettaja, osallistu kilpailuun – voit voittaa Risto Räppääjä liikenteessä -kirjat koko opetusryhmällesi!

  Kilpailuaika: 30.10. – 30.11.2018

  Miten omassa luokassasi on keskusteltu turvallisesta kävelystä ja pyöräilystä pimeän aikaan?

  Miten heijastimen käytön tärkeyttä voi mielestäsi parhaiten havainnollistaa oppilaille?

  Millaisia heijastintempauksia koulussasi on ideoitu yhdessä oppilaiden kanssa?

  Liikenneturva kannustaa opettajia tänä syksynä pohtimaan turvallisen kävelyn ja pyöräilyn tukemista koulussa. Erityisesti esi- ja alkuopetuksen opettajille ja ohjaajille suunnatun ideakilpailun tavoitteena on koota ja jakaa hyviä ja käytännössä toimiviksi todettuja ideoita turvallisen pimeällä liikkumisen sekä heijastimen käytön edistämiseksi.

  Kilpailuun osallistutaan lähettämällä oma idea tai hyväksi todettu toimiva käytäntö osoitteesta www.liikenneturva.fi/opekilpailu löytyvän kilpailulomakkeen kautta. Lomakkeella pyydetään kuvailemaan lyhyesti omaa ideaa turvallisen pimeällä liikkumisen ja heijastimen käytön edistämiseen oppilaiden kanssa.

  Kilpailuun voivat osallistua kaikki esi- ja alkuopetusikäisten lasten parissa työskentelevät, kuten opettajat, lastentarhanopettajat, aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat, koulunkäynnin ohjaajat ja niin edelleen.

  Kilpailun raati ja palkinnot

  Kilpailun voittajan valitsee raati, johon kuuluu sekä opettajia että Liikenneturvan edustajia. Kilpailuun lähetettyjä ideoita arvioitaessa pohditaan niiden pedagogista oivaltavuutta sekä toteutettavuutta erilaisten oppilasryhmien kanssa.

  Kilpailun voittaja saa palkinnoksi omat upouudet Risto Räppääjä liikenteessä -kirjat (30 kpl) jokaiselle oman opetusryhmän jäsenelle tai esimerkiksi lahjoitettavaksi eteenpäin koulun kirjastolle. Lisäksi kaikkien oman ehdotuksensa kilpailuun lähettäneiden kesken arvotaan 10 kpl heijastinaiheisia yllätyspalkintoja.

  Kilpailun pääpalkintona olevat Risto Räppääjä liikenteessä -kirjat lahjoittaa kustannusosakeyhtiö Tammi.

  Tutustu kilpailun tarkempiin sääntöihin ja osallistu kilpailuun osoitteessa: www.liikenneturva.fi/opekilpailu

  Lisätietoja:

  Eeva-Liisa Markkanen

  suunnittelija, Liikenneturva

  p. 020 7282 343, eeva-liisa.markkanen [at] liikenneturva.fi