Materiaalia liikennekasvatukseen verkosta

  Liikenneturvan verkkosivuilla on paitsi vuotuisen liikenneturvallisuusviikon materiaalit myös paljon muuta materiaalia koulujen liikennekasvatukseen. Verkkosivujen Opettajille-osiossa materiaalit on jaoteltu luokka-asteen ja aihekokonaisuuksien mukaisesti. Löydät siis helposti luokallesi sopivat toimintavinkit käyttöösi.

  Liikenneturva vinkkaa -vinkkisarja on ilmestynyt Opettaja-lehdessä jo useita vuosia. Lehdessä jo julkaistut vinkit löytyvät myös verkkosivuiltamme: www.liikenneturva.fi/opettajille/opettaja-lehden-toimintavinkit. Kerää koko sarja!

  Suurin osa materiaaleistamme on helposti tulostettavissa verkkosivuiltamme. Joitain materiaaleja voit myös tilata Materiaalit-osiostamme. Katso minkälaista materiaalia meillä on esimerkiksi lapsille ja nuorille tai vaikkapa kävelyyn ja pyöräilyyn. www.liikenneturva.fi/materiaalit.

  Pelit, testi ja animaatiot -sivuilla on muun muassa erilaisia animaatioita, joiden avulla voidaan havainnollistaa esimerkiksi heijastimen näkyvyys, mopon pysähtymismatka tai kuinka pyöräilykypärä kiinnitetään oikein. Käy kurkkaamassa: www.liikenneturva.fi/pelit-testit-ja-animaatiot. Moni animaatio on myös ruotsiksi.

  Liikenneturvan verkkosivut löytyvät helposti osoitteella www.liikenneturva.fi, ja niitä on helppo käyttää millä tahansa päätelaitteella.

  Liikenneturvan verkkosivujen lisäksi seuraavilta verkkosivuilta löydät mielenkiintoisia materiaaleja käyttöösi. Käy tutustumassa.

  YouTube

  Videokirjastomme on laajentunut ja monipuolistunut viime vuosien aikana. Osoitteessa www.youtube.com/liikenneturva voi tarkastella videoita esimerkiksi Soittolistat-näkymässä, jossa kunkin aihealueen videot ovat listattuna. Videot-näkymässä tai etusivulla saman otsikon alla ovat puolestaan ihan kaikki Liikenneturvan videot uutuusjärjestyksessä.

  Kirjautumalla voit tilata kanavamme, jolloin saat ilmoituksen aina, kun julkaisemme uuden videon.

  www.youtube.com/liikenneturva

  Flickr

  Monipuolinen kuvapankkimme on osoitteessa www.flickr.com/liikenneturva. Kuvat ovat vapaasti käytettävissäsi, kun vain merkitset lähdemerkinnät oikeaoppisesti. Kuvia ei kuitenkaan saa missään tilanteessa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen.

  Selaa kuvia joko Photostream-näkymässä, jossa näet kaikki kuvat tai aihepiireittäin Albums-näkymässä. Seuraamalla (+ Follow) saat tiedon, kun uusia kuviamme on tuotu palveluun.

  www.flickr.com/liikenneturva

  Kahoot

  Uudessa www.fillarilla.fi -oppimisympäristössä rekisteröityneet 3.-6.-luokkien opettajat saavat suorat Kahoot-pelilinkit käyttöönsä Opettajien lisämateriaalit- kohdasta. Pelejä on

  • yleisesti turvallisesta pyöräilystä
  • liikenteen perusteista ja säännöistä sekä
  • ajojärjestyksen tietoa mittaavista aiheista.

  Pelien tarkoituksena on mahdollistaa opettajalle rikas turvallisen pyöräilyn käsittely luokassaan. Filla&Rilla-niminen Kahoot-tili on kohdennettu koulujen käyttöön. Pelejä voi hakea myös aihetunnisteilla #Liikenneturva, #Filla&Rilla, #turvallinenpyoraily, #pyorailykasvatus, #liikennekasvatus ja #turvallisuus.

  https://kahoot.com/

  Sosiaalinen media

  Liikenneturva on aktiivinen myös sosiaalisessa mediassa. Ottamalla seurantaasi Liikenneturvan tilit Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa saat ajankohtaisista aiheista vinkkejä paitsi oppilaiden kanssa keskusteltavaksi myös itsellesi.