Liikenneturvallisuusviikon materiaalit käytössäsi – Tutustu ja valitse omasi

  Tämän vuoden liikenneturvallisuusviikon teemana on koulumatka. Saat käyttöösi vinkkejä turvallisista toimintatavoista liikenteessä niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin. Sääntöjen lisäksi koulumatkan ympäristö, luonto sekä erilaiset kokemukset ja toiveet koulumatkasta on huomioitu. Voit yhdistää Koulumatka-kokonaisuuteen eri oppiaineita matematiikasta musiikkiin.

  Monialainen oppimiskokonaisuus ’Koulumatkani’ on tavoitteellinen, suunnitelmallinen ja kestoltaan yhtä teemapäivää pidempi kokonaisuus, jossa liikenneturvallisuus on keskeisellä sijalla.

  ”Materiaaleissamme korostuvat toiminnallisuus, ryhmätyötaitojen opettelu ja kehittäminen. Tärkeää on myös yhteistyö huoltajien kanssa, Liikenneturvan koulutuspäällikkö Satu Tuomikoski sanoo.

  Toisen asteen materiaalissa tarkastelun kohteena ovat myös turvalliset koulumatkat. Tehtävissä pohditaan erityisesti riskien ottamista liikenteessä sekä sitä, miten turvallisuuteen voidaan vaikuttaa omilla valinnoilla ja teoilla.

  Koulujen ja oppilaitosten liikenneturvallisuusviikkoa vietetään syksyllä viikolla 37. Liikenneturvan vinkit ja toimintamallit sopivat osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia.

  Liikenneturvallisuusviikon toimintamallit ovat käytössäsi verkkosivuillamme osoitteessa www.liikenneturva.fi/liikenneturvallisuusviikko.