Koko luokka loistamaan

  Varhain satanut ensilumi toi helpotusta vuoden pimeimpään aikaan, mutta päivien lyhetessä ulkona on entistä pimeämpää. Jalankulkija varmistaa oman näkymisensä käyttämällä heijastinta, joita on hyvä kiinnittää kaikkien perheenjäsenten takkeihin, reppuihin ja laukkuihin.

  Heijastinvalikoima on niin runsas, että jokaiselle löytyy varmasti omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin sopiva. Riippuhejiastin kiinnitetään korkeintaan vyötärön korkeudelle niin, että se pääsee heilumaan vapaasti ja näkyy joka suuntaan. Stretch- tai jousiheijastimelle hyvä paikka on ranne tai nilkka. Heijastinliivi takaa parhaan näkyvyyden, sillä heijastavaa pintaa on paljon ja se näkyy joka suuntaan. Erilaiset heijastimet eivät ole toisiaan poissulkevia vaan täydentävät toisiaan.

  Liikenneturvan aineistoista löytyy toimintavinkkejä heijastinaiheen käsittelyyn kaikille kouluasteille. Nyt on juuri oikea aika näyttää loistavalta koko luokan voimin!

  Omien heijastimien tekoa ei suositella

  Heijastimen käyttäjän on voitava luottaa siihen, että heijastin heijastaa. Jalankulkijan heijastimet määritellään Euroopan unionin henkilösuojaindirektiivin perusteella; heijastimella on oltava riittävä kokonaisvalovoima ja pinta-ala. Liikenneturva ei siis suosittele omien heijastimien tekoa.

  Turvallisen heijastimen myyntipakkauksesta tulee löytyä:

  • CE-merkintä
  • EN 13356
  • tyyppitarkastuksen suorittaneen tahon tiedot (esim. Työterveyslaitos)
  • käyttöohjeet
  • valmistaja