• Nuorisotyö

Koulutustilaisuuksia kasvattajille turvallisesta pyöräilystä sekä päihteistä liikenteessä

Liikenneturva järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa useita maksuttomia turvallista liikkumista käsitteleviä koulutustilaisuuksia, joiden sisältö sopii hyvin erityisesti nuorten parissa työskenteleville. Tilaisuuksissa keskitytään näin keväällä erittäin ajankohtaisiin aiheisiin; pyöräilyn ja sähköpotkulautojen turvallisuuteen sekä päihteisiin liikenteessä. Tutustu tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan.

Webinaari 22.4.2021: Pyörällä ja sähköpotkulaudalla liikenteessä – Vammat, päihteet ja onnettomuuksien ennaltaehkäisy

Millaisia vammoja sähköpotkulaudalla loukkaantuessa tyypillisesti aiheutuu? Millainen on päihteiden osuus sähköpotkulautailu- tai pyöräilytapaturmissa? Miten hyvin kypärän käyttö ehkäisee vammoja neurologin näkökulmasta katsottuna?

Suomen Liikennelääketieteen yhdistyksen, Onnettomuustietoinstituutin ja Liikenneturvan yhteisessä webinaarissa käydään läpi eritoten pyörällä ja sähköpotkulaudalla liikkuvien tyypillisiä vammoja ja onnettomuuksien ennaltaehkäisyä. Webinaari on suunnattu erityisesti terveydenhuollon ammattilaisille sekä liikenteen turvallisuuskysymysten kanssa tekemisissä oleville. Webinaarin sisällöt sopivat hyvin myös opettajille, nuorisotyöntekijöille ja muille lasten ja nuorten parissa työskenteleville.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Webinaari 4.5.2021: Huumeet liikenteessä – miten varmistamme turvallisimman liikenteen?

Liikenneturva ja Ehyt ry järjestävät yhdessä webinaarin, jossa käsitellään huumeiden esiintymistä liikenteessä ja niiden vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Lisäksi esillä on eri näkökulmia, mitä huumeiden aiheuttamalle riskille liikenteessä voidaan tehdä eri tasoilla. Iltapäivän paneelikeskustelussa pohditaan myös miltä konkreettiset ratkaisut voisivat näyttää.

Webinaari on suunnattu erityisesti aiheen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä liikenteen turvallisuuskysymysten kanssa tekemisissä oleville.  Webinaarista tulee myös tallenne.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan

Liikenneturva on mukana Päihdepäivillä 19.-20.5.2021

Vuoden 2021 päihdepäivät järjestetään koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi verkkotapahtumana. Tapahtuman teemana on ”Päihteet, mieli ja nuorten hyvinvointi”. Liikenneturvan toimitusjohtaja Pasi Anteroinen puhuu maksuttomassa miniseminaarissa torstaina 20.5 klo 9.30–9.45 otsikolla ”Huumeet ja liikenne – miten kasvavaan ongelmaan tulisi reagoida?”.

Liikenneturvalla on tapahtumassa myös virtuaalinen messuosasto, jossa voi tutustua Liikenneturvan toimintaan ja toimintamalleihin sekä keskustella Liikenneturvan asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää tapahtumasta ja tutustu ohjelmaan